Algemene Voorwaarden ZML Nederland



Deel I Algemene bepalingen

Artikel 1 - Begrippen

In deze algemene voorwaarden wordt onder de volgende termen de daarachter vermelde betekenis gelegd, tenzij anders expliciet aangegeven.

Aanbod: elk voorstel van ZML Nederland aan een Opdrachtgever voor het verrichten van Diensten.

Arbeidskracht: de natuurlijke persoon die buiten beroep of bedrijf handelt.

Diensten: de door ZML Nederland aangeboden diensten, waaronder werving en selectie, detachering en het uitzenden van Kandidaten.

Kandidaat: de Zzp’er of Arbeidskracht die bij ZML Nederland is ingeschreven en door ZML Nederland aan een Opdrachtgever wordt voorgesteld voor het ter beschikking stellen of het aangaan van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht.

Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die in de uitoefening van beroep of bedrijf ZML Nederland aanstelt en/of projecten verleent voor Diensten uitgevoerd door ZML Nederland.

Overeenkomst: elke afspraak en verplichting tussen Opdrachtgever en ZML Nederland, alsmede voorstellen van ZML Nederland voor Diensten die aan de Opdrachtgever worden verstrekt en door deze worden geaccepteerd en uitgevoerd.

Terbeschikkingstelling: de overeenkomst waarbij de Kandidaat door ZML Nederland ter beschikking wordt gesteld aan de Opdrachtgever om onder diens leiding en toezicht werkzaamheden te verrichten.

Werkzaamheden: alle werkzaamheden uitgevoerd door de Kandidaat onder leiding en toezicht van de Opdrachtgever.

Werving en selectie: de diensten ter ondersteuning van de Opdrachtgever bij het zoeken van Kandidaten, met als doel het tot stand brengen van een arbeidsovereenkomst.

ZML Nederland: de aanbieder van de Diensten aan de Opdrachtgever.

Zzp’er: de natuurlijke persoon die handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf.



Artikel 2 - Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van ZML Nederland, elke overeenkomst tussen ZML Nederland en de Opdrachtgever en op alle door ZML Nederland aangeboden Diensten.

Voor het sluiten van een overeenkomst krijgt de Opdrachtgever deze algemene voorwaarden ter beschikking gesteld. Indien dit niet redelijkerwijs mogelijk is, zal ZML Nederland de manier aangeven waarop de Opdrachtgever deze kan inzien.

Afwijkingen van deze voorwaarden zijn niet toegestaan, tenzij dit expliciet en schriftelijk is overeengekomen met ZML Nederland.

Deze voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende, gewijzigde en vervolgopdrachten van de Opdrachtgever.

Algemene voorwaarden van de Opdrachtgever zijn uitgesloten.

Indien een of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden gedeeltelijk of volledig nietig zijn of vernietigd worden, blijven de overige bepalingen van kracht. De nietige/vernietigde bepaling(en) worden vervangen door een bepaling met dezelfde strekking als de oorspronkelijke.

Onduidelijkheden over de inhoud, interpretatie of situaties die niet in deze voorwaarden zijn geregeld, worden beoordeeld en uitgelegd naar de geest van deze voorwaarden.

De toepasbaarheid van de artikelen 7:404 BW en 7:407 lid 2 BW is expliciet uitgesloten.

Verwijzingen naar zij/haar moeten ook worden begrepen als hij/hem/zijn, waar toepasbaar.



Artikel 3 - Het Aanbod

Elk Aanbod van ZML Nederland is vrijblijvend, tenzij expliciet anders vermeld.

Elk Aanbod is geldig onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen door o.a. loonwijzigingen op grond van cao of andere wet- en regelgeving. Eventuele wijzigingen worden vooraf schriftelijk kenbaar gemaakt.

ZML Nederland is alleen aan een Aanbod gebonden als dit binnen 14 dagen schriftelijk wordt bevestigd door de Opdrachtgever. ZML Nederland kan een Overeenkomst met een (potentiële) Opdrachtgever weigeren om gegronde redenen.

Het Aanbod bevat een beschrijving van de aangeboden Diensten en is voldoende gespecificeerd. Eventuele gegevens in het Aanbod zijn indicatief.

Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor vervolgopdrachten.

Termijnen in het Aanbod van ZML Nederland zijn indicatief.



Artikel 4 - Totstandkoming van de Overeenkomst

De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Opdrachtgever het Aanbod van ZML Nederland aanvaardt door een ondertekend exemplaar te retourneren of expliciet akkoord geeft per e-mail.

ZML Nederland mag de Overeenkomst binnen vijf werkdagen na acceptatie herroepen.

ZML Nederland is niet gebonden aan een Aanbod bij kennelijke vergissingen of verschrijvingen in het Aanbod.

Bij annulering van een bevestigde opdracht door de Opdrachtgever worden reeds gemaakte kosten in rekening gebracht.

Elke overeenkomst met ZML Nederland berust bij het bedrijf en niet bij individuele personen verbonden aan ZML Nederland.

Het herroepingsrecht van de Opdrachtgever is uitgesloten, tenzij anders overeengekomen.

Bij meerdere Opdrachtgevers voor een Overeenkomst is elke Opdrachtgever hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die daaruit voortvloeien.



Artikel 5 - Duur van de Overeenkomst

De Overeenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd, tenzij de aard of strekking van de opdracht een onbepaalde tijd vereist.

Zowel Opdrachtgever als ZML Nederland kan de Overeenkomst ontbinden bij een toerekenbare tekortkoming, mits de andere partij schriftelijk in gebreke is gesteld en een redelijke termijn voor nakoming heeft gehad.

Bij ontbinding blijven betalingsverplichtingen van de Opdrachtgever van kracht voor reeds verrichte werkzaamheden.

De Overeenkomst is niet tussentijds opzegbaar.

Bij voortijdige beëindiging van de Overeenkomst is de Opdrachtgever de tot dan toe gemaakte kosten verschuldigd.

De Overeenkomst kan door beide partijen onmiddellijk worden opgezegd bij faillissement, surseance van betaling of liquidatie van een der partijen.


Artikel 6 - Uitvoering van de Dienstverlening

ZML Nederland verbindt zich tot het met zorg uitvoeren van de overeengekomen Dienst als een professioneel dienstverlener. Alle Diensten worden uitgevoerd op basis van een inspanningsverbintenis, tenzij expliciet een resultaat is overeengekomen.

De omvang en reikwijdte van de dienstverlening worden bepaald door de Overeenkomst, die enkel ten behoeve van de Opdrachtgever wordt uitgevoerd.

De door de Opdrachtgever verstrekte informatie is de basis voor de aangeboden diensten en prijzen. Bij onjuiste of onvolledige informatie kan ZML Nederland de dienstverlening en prijzen aanpassen.

ZML Nederland is niet gehouden aanwijzingen van de Opdrachtgever op te volgen die de inhoud of omvang van de overeengekomen Diensten wijzigen. Extra werkzaamheden kunnen leiden tot aanvullende kosten.

ZML Nederland mag derden inschakelen voor de uitvoering van de Diensten.

Bij lange opdrachten informeert ZML Nederland de Opdrachtgever tussentijds over de voortgang.



Artikel 7 - Verplichtingen Opdrachtgever

De Opdrachtgever is verplicht alle gevraagde informatie, bijlagen en aanverwante gegevens tijdig aan ZML Nederland te verstrekken voor een correcte uitvoering van de Overeenkomst.

ZML Nederland is niet verplicht de juistheid van de verstrekte informatie te controleren of te updaten.

ZML Nederland kan om aanvullende informatie vragen voor de uitvoering van de Overeenkomst. Zonder deze informatie kan ZML Nederland de werkzaamheden opschorten.

De Opdrachtgever moet relevante informatie verstrekken voorafgaand aan de Overeenkomst, zoals functiegroep, functie-eisen, werktijden, arbeidsomstandigheden en looptijd van de opdracht.

ZML Nederland werkt op basis van een inspanningsverbintenis en kan niet garanderen dat ter beschikking gestelde Kandidaten altijd aan de verwachtingen voldoen.

De Opdrachtgever moet wijzigingen in arbeidsvoorwaarden aan ZML Nederland doorgeven, die vervolgens haar tarieven kan aanpassen.

De Opdrachtgever is verplicht een non-discriminatiebeleid te hanteren.

Bij overname van een Kandidaat door de Opdrachtgever, is deze verplicht de eventuele transitievergoeding te voldoen.



Artikel 8 - Aanvullende Werkzaamheden en Wijzigingen

Indien tijdens de uitvoering van de Overeenkomst blijkt dat aanpassingen of extra werkzaamheden nodig zijn, dient de Opdrachtgever deze te vergoeden.

Kosten als gevolg van nalatigheid of een verkeerde inschatting door ZML Nederland worden niet doorberekend aan de Opdrachtgever.



Artikel 9 - Prijzen en Betaling

De Opdrachtgever betaalt ZML Nederland de overeengekomen vergoeding bij plaatsing van een Kandidaat of het aangaan van een arbeidsovereenkomst.

Alle prijzen zijn exclusief omzetbelasting, tenzij anders overeengekomen.

ZML Nederland berekent de kosten op basis van een overeengekomen uurtarief en nacalculatie.

Reistijd en gerelateerde kosten worden doorberekend aan de Opdrachtgever.

Kosten van derden, ingezet door ZML Nederland na goedkeuring van de Opdrachtgever, worden volledig vergoed.

Een voorschot kan overeengekomen worden, welke betaald dient te worden voor aanvang van de dienstverlening.

Een begroting vooraf geeft geen rechten of verwachtingen, tenzij anders overeengekomen.

ZML Nederland kan jaarlijks prijzen en tarieven verhogen conform inflatietarieven.

Wijzigingen in wet- en regelgeving die tot extra kosten leiden, worden doorberekend aan de Opdrachtgever.

Betaling dient binnen de gestelde termijn van 14 dagen na factuurdatum te geschieden.

Betaling kan overeengekomen worden op de g-rekening van ZML Nederland.

Klachten over facturen moeten binnen 7 dagen na factuurdatum worden gemeld.

Bij insolventie, faillissement of betalingsverzoek jegens de Opdrachtgever worden alle betalingen en verplichtingen onmiddellijk opeisbaar.



Artikel 10 - Incassobeleid

Als de Opdrachtgever niet voldoet aan de betalingsverplichting en niet binnen de gestelde betalingstermijn betaalt, is hij van rechtswege in verzuim.

Vanaf de datum van verzuim heeft ZML Nederland recht op de wettelijke handelsrente en vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten volgens het besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.

Eventuele hogere kosten die redelijkerwijs noodzakelijk zijn en gerechtelijke en executiekosten zijn ook voor rekening van de Opdrachtgever.



Artikel 11 - Privacy, Gegevensverwerking en Beveiliging

ZML Nederland behandelt (persoons)gegevens van de Opdrachtgever conform de geldende normen en informeert de betrokkene indien gevraagd.

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens die via een dienst van ZML Nederland worden verwerkt. ZML Nederland is niet aansprakelijk voor de inhoud van de gegevens of inbreuk op rechten van derden.

Bij gegevensbeveiliging voldoet ZML Nederland aan de overeengekomen specificaties en een redelijk beveiligingsniveau.



Artikel 12 - Opschorting en Ontbinding

ZML Nederland mag gegevens onder zich houden indien de Opdrachtgever nog niet volledig aan betalingsverplichtingen heeft voldaan.

ZML Nederland kan de uitvoering van haar verbintenissen opschorten als de Opdrachtgever in gebreke blijft met de nakoming van enige verbintenis.

ZML Nederland is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van het opschorten van werkzaamheden.

Opschorting of ontbinding heeft geen invloed op betalingsverplichtingen van de Opdrachtgever voor reeds uitgevoerde werkzaamheden en vergoeding van eventueel financieel verlies van ZML Nederland.



Artikel 13 - Overmacht

ZML Nederland is niet aansprakelijk als zij door overmacht haar verplichtingen niet kan nakomen.

Overmachtssituaties zijn onder meer, maar niet beperkt tot, storingen in elektriciteit, internet, datanetwerk, telecommunicatiefaciliteiten, ziekte van werknemers, overheidsmaatregelen en andere omstandigheden buiten de controle van ZML Nederland.

Bij overmacht kunnen beide partijen de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden.



Artikel 14 - Beperking van Aansprakelijkheid

ZML Nederland is niet aansprakelijk als de door haar geselecteerde Kandidaten niet voldoen aan de verwachtingen van de Opdrachtgever, tenzij vooraf anders overeengekomen.

Bij toerekenbare tekortkoming is ZML Nederland alleen aansprakelijk na een schriftelijke ingebrekestelling en als de tekortkoming niet binnen een redelijke termijn is hersteld.

Aansprakelijkheid van ZML Nederland is beperkt tot het gefactureerde bedrag van de Overeenkomst en alleen voor directe schade.

De aansprakelijkheid is verder beperkt tot het bedrag dat de verzekering uitkeert.

ZML Nederland sluit aansprakelijkheid uit voor gevolgschade.

ZML Nederland is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door Kandidaten bij de Opdrachtgever of derden.

ZML Nederland is niet aansprakelijk voor schade indien voorafgaande contacten niet leiden tot de terbeschikkingstelling van een Kandidaat.

De Opdrachtgever vrijwaart ZML Nederland voor aanspraken van derden als gevolg van een gebrek in een dienst van de Opdrachtgever die mede bestond uit diensten van ZML Nederland.

ZML Nederland is niet aansprakelijk voor het handelen van derden ingeschakeld door de Opdrachtgever.

ZML Nederland staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van verzonden e-mails.

Aanspraken vervallen indien deze niet binnen een jaar na bekendheid bij de Opdrachtgever zijn gemeld bij ZML Nederland.



Artikel 15 - Geheimhouding

ZML Nederland en de Opdrachtgever verbinden zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie verkregen in het kader van de opdracht/Overeenkomst.

De geheimhouding betreft met name de door ZML Nederland opgestelde adviezen, rapportages, ontwerpen en verslaglegging. De Opdrachtgever mag deze niet delen met onbevoegden.

Als ZML Nederland wettelijk of gerechtelijk verplicht wordt om vertrouwelijke informatie te verstrekken, is zij niet gehouden tot schadevergoeding of ontbinding van de Overeenkomst.

Voor het verspreiden van informatie aan derden of publicatie door de Opdrachtgever is schriftelijke toestemming van ZML Nederland vereist.

ZML Nederland en de Opdrachtgever leggen ook aan ingeschakelde derden een geheimhoudingsverplichting op.

Overtreding van deze bepaling resulteert in een direct opeisbare boete.



Artikel 16 - Vrijwaring en Juistheid van Informatie

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid, betrouwbaarheid en volledigheid van alle gegevens en documenten die aan ZML Nederland worden verstrekt.

De Opdrachtgever vrijwaart ZML Nederland van elke aansprakelijkheid als gevolg van het niet nakomen van verplichtingen met betrekking tot het verstrekken van juiste en volledige gegevens.

De Opdrachtgever vrijwaart ZML Nederland voor alle aanspraken van derden die voortvloeien uit de werkzaamheden verricht voor de Opdrachtgever.



Artikel 17 - Verbod overname Kandidaten

Het is de Opdrachtgever verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZML Nederland en een redelijke vergoeding Kandidaten van ZML Nederland in dienst te nemen of anderszins in te schakelen binnen een jaar na introductie.

Bij overtreding van dit verbod is de Opdrachtgever een direct opeisbare boete verschuldigd.



Artikel 18 - Klachten

Klachten over de Diensten van ZML Nederland moeten binnen 7 dagen na de aanleiding schriftelijk gemeld worden.

Klachten moeten voldoende onderbouwd en toegelicht zijn voor behandeling door ZML Nederland.

ZML Nederland reageert binnen 7 dagen inhoudelijk op de klacht.

Partijen streven naar een gezamenlijke oplossing voor de klacht.



Artikel 19 - Toepasselijk Recht

Op de rechtsverhouding tussen ZML Nederland en de Opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

ZML Nederland behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te wijzigen.

Bij vertalingen van deze algemene voorwaarden is de Nederlandse versie leidend.

Geschillen worden beslecht door de bevoegde rechter van de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, tenzij dwingend recht anders bepaalt.



Deel II - Aanvullende voorwaarden voor werving en selectie

 


Artikel 20 - Totstandkoming

Overeenkomst voor Werving en Selectie Een Overeenkomst voor Werving en Selectie komt ook tot stand door mondeling akkoord, waarna ZML Nederland start met de uitvoering van de zoekopdracht.

 


Artikel 21 - Uitvoering Werving en Selectie

ZML Nederland voert elke opdracht uit met de grootst mogelijke zorg en selecteert Kandidaten conform de criteria van de Opdrachtgever.

ZML Nederland streeft ernaar adequate Kandidaten te werven en selecteren, maar kan niet garanderen dat deze altijd aan de verwachtingen van de Opdrachtgever voldoen.



Artikel 22 - Succesvolle Werving en Selectie

Een Werving- en Selectieopdracht is succesvol zodra een door ZML Nederland voorgestelde Kandidaat een overeenkomst accepteert bij de Opdrachtgever of anderszins werkzaamheden verricht.

Als een voorgestelde Kandidaat binnen 12 maanden na introductie in dienst treedt bij de Opdrachtgever, ook via derden, wordt de vergoeding verschuldigd.



Artikel 23 - Verplichtingen Opdrachtgever bij Werving en Selectie

De Opdrachtgever moet een duidelijk profiel en alle benodigde gegevens verstrekken voor de Werving en Selectie, inclusief informatie voor het vaststellen van de verschuldigde vergoeding.

De Opdrachtgever mag gegevens van voorgestelde Kandidaten niet zonder toestemming van ZML Nederland aan derden bekendmaken.



Artikel 24 - Prijzen en Betaling bij Werving en Selectie

De Dienstverlening van ZML Nederland wordt uitgevoerd conform het overeengekomen tarief, gebaseerd op een percentage van het bruto jaarsalaris van de Kandidaat.

Bij het tot stand komen van een arbeidsovereenkomst tussen de Opdrachtgever en de Kandidaat, is de Opdrachtgever gebonden aan de door ZML Nederland berekende kosten.

Geen restitutie van betaalde gelden bij vroegtijdige beëindiging van de arbeidsovereenkomst door de Kandidaat, tenzij anders overeengekomen.



Artikel 25 - Beperking van Aansprakelijkheid bij Werving en Selectie

Zodra een Kandidaat door de Opdrachtgever wordt aangesteld, is de Opdrachtgever verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden en eventuele gevolgen.

ZML Nederland is niet aansprakelijk als de door haar geselecteerde Kandidaten niet voldoen aan de verwachtingen van de Opdrachtgever, tenzij anders overeengekomen.




Deel III - Aanvullende voorwaarden voor Terbeschikkingstelling/Detachering

 


Artikel 26 - Uitvoering Terbeschikkingstelling

ZML Nederland streeft ernaar dat de Kandidaat beschikbaar is voor de duur van de overeenkomst, maar garandeert dit niet.

Werkzaamheden worden uitgevoerd onder toezicht en leiding van de Opdrachtgever. Verandering in de werkzaamheden dient vooraf te worden vastgesteld.

De Opdrachtgever dient te zorgen voor een veilige werkomgeving en moet voldoen aan de wettelijke veiligheids- en arbeidsvoorwaarden.



Artikel 27 - Prijzen en Betaling bij Detachering

De prijzen van ZML Nederland zijn conform de geldende cao.

Voor werk buiten gebruikelijke uren en op feestdagen gelden toeslagen zoals gespecificeerd in de offerte.

Eventuele locatiegebonden kosten van ZML Nederland of de Kandidaat worden vergoed door de Opdrachtgever.



Artikel 28 - Beperking van Aansprakelijkheid bij Detachering

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de leiding en het toezicht op de ter beschikking gestelde Kandidaten en het creëren van een veilige werkomgeving.

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de nakoming van de arbeidsvoorwaarden conform de toepasselijke cao.



Artikel 29 - Vrijwaring bij Detachering

De Opdrachtgever vrijwaart ZML Nederland tegen alle aanspraken die voortkomen uit fouten van de ter beschikking gestelde Kandidaten.

ZML Nederland is niet aansprakelijk voor schade die de Opdrachtgever lijdt als gevolg van fouten van ter beschikking gestelde Kandidaten.



Artikel 30 - Opschorting door Opdrachtgever bij Detachering

De Opdrachtgever kan de tewerkstelling van Kandidaten alleen opschorten als er tijdelijk geen werk is en dit niet leidt tot een loondoorbetalingsplicht.

Als de Opdrachtgever tijdelijk geen werk heeft, blijft hij het overeengekomen tarief verschuldigd.



Rotterdam, 09 januari 2024